Prajitura cu ness

Portii
16
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ness

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 5 galbenusuri + 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru crema de unt:
  • 1 pachet de unt 80% grasime (200 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingurita cafea
  • Pentru ornat:
  • cacao si ness

Mod de preparare

Aceasta e prajitura preferata a familiei mele. Contine pandispan alb, pufos, bezea si crema de unt cu ness.

Se preincalzeste cuptorul.


Pandispanul:
Separam ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare, iar cand spuma devine consistenta, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi rand pe rand, galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu.
Se toarna compozitia intr-o tava in care am pus foaie de copt. Se da la cuptorul incins pentru aprox 10-15 minute, la foc mediu.

Bezeaua:
Se bat albusurile cu mixerul, iar cand spuma incepe sa se intareasca, se adauga zaharul si zeama de lamaie, amestecand continuu. Obtinem o bezea lucioasa, consistenta.
Se scoate tava din cuptor, se intinde cu grija bezeaua peste aluat cu ajutorul unui cutit, apoi se da inapoi la cuptor pentru inca 10-15 minute la foc mic.
Cand este gata, se lasa la racit.

Crema de unt:
Se amesteca un pic cu mixerul untul pana se deschide un pic la culoare, apoi se adauga zaharul, cacaua, nessul si cafeaua si mixam bine pana obtinem o crema matasoasa. Nu exagerati cu nessul, pentru ca tinde sa dea o amaraciune cremei. Eu consider ca o lingurita de ness si una de cafea sunt suficiente.

Asamblam:
Cand s-a racit pandispanul cu bezea, se intinde crema de unt, se pudreaza cu cacao si ness si se da la frigider. Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/prajitura-cu-ness-5.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Desert prajitura Tosca
Bucataras.RO

Desert prajitura Tosca

Prin intermediul site-urilor culinare am cunoscut o doamna de la Amman Camelia- cu care m-am imprietenit. Cand am vizitat-o...

Desert prajitura Tosca
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala