Se preincalzeste cuptorul.
Pandispanul:
Separam cele 5 oua. Batem cu mixerul albusurile cu zaharul, zaharul vanilat, iar cand spuma devine consistenta, adaugam rand pe rand galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu.
Turnam amestecul intr-o tava (in care am pus foaie de copt), apoi dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 15 minute. Intre timp, amestecam albusurile cu un praf de sare, turnam treptat zaharul si batem bine pana obtinem o bezea tare, apoi scoatem tava, turnam bezeaua si mai dam la cuptor inca 10-15 minute. Cand este gata, se lasa la racit.
Crema de unt:
Preparam un sirop, acum din 3 linguri de zahar cu 30 ml apa.
Se amesteca un pic cu mixerul galbenusurile, apoi incepem sa turnam pe marginea vasului siropul cu ibricul. Se obtine o spuma. Se lasa un pic la racit. (Daca am pune untul acum, s-ar topi.)
Veti vedea ca dupa ce s-a racit un pic, se vede din nou galbenusul acela. Amestecam din nou cu mixerul, sa redevina spuma, apoi adaugam untul taiat cubulete, putin cate putin.
Adaugam si nessul, cafeaua si cacaoa si mixam bine. In momentul in care adaugam cacaoa, observam ca va capata o textura cremoasa – deci crema s-a definit. Se obtine o crema tare, consistenta. Nu exagerati cu nessul, pentru ca tinde sa dea o amaraciune cremei. Eu consider ca o lingurita de ness si una de cafea sunt suficiente.
Mai departe, se intinde crema peste bezea cu multa grija.
La final, se pudreaza prajitura cu ness sau cacao si se da la frigider. Se serveste rece.
Pofta Buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatEste genul de prajitura ce se termina foarte repede pentru ca este tare, tare buna!
Prajitura cu prune si aluat fragedCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii