Prajitura cu visine si nuca

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu visine si nuca

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru blatul de cacao
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 4 lg apa fiarta
  • 4 lg faina
  • 1 lg cacao
  • Pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 220 g zahar
  • 100 g nuci prajite si taiate
  • 1 cana visine scurse din compot
  • 1 cana faina (1 cana = 200 gr)
  • Pentru cremă
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt
  • Pentru glazură
  • 160 g ciocolata
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem.
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu nucile prajite si taiate si visinile (folosim o lingura cand amestecam). Intindem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi il amestecam cu galbenusurile . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca . Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.
Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem glazura.
Asamblare : blat cacao-crema-bezea-glazura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala