Prajitura cu Zmeura si Nuca de Cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Zmeura si Nuca de Cocos

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos (marunta)
  • 2 linguri de faina
  • 1 budinca de vanilie
  • esenta de vanilie( optional - doar daca vreti un gust mai pronuntat de vanilie)
  • 400 ml lapte
  • zahar dupa gust (aici eu am pus dupa ochi - aprox 100 gr)
  • 200 gr unt
  • 375 gr zmeura (sau mai mult)

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri.

Se pun albusurile intr-un vas, unde urmeaza sa le batem si galbenusurile se pun intr-o cratita care se va pune mai tarziu pe ochiul de aragaz. Se bat albusurile spuma tare cu 250 gr zahar.

Cand albusul este gata, se adauga nuca de cocos amestecata cu cele 2 linguri de faina. Se incorporeaza nuca in albus, cu grija sa nu se sparga albusul prea tare. Se coc doua foi pe dosul tavii unse. Aluatul se va prelinge pe peretii tavii cand va fi in cuptor.

Inainte cu vreo 4 minute de a se termina de copt foaia, se scoate din cuptor, se taie cu un cutit, partea care s-a scurs pe pereti si se pune inapoi in cuptor pentru inca 4-5 minute. .

Se lasa foaia pe tava cateva minute ( 2-3) sa se racoreasca usor si sa se poata scoate de pe tava fara a se rupe. Dupa ce foile sant coapte se trece la preparare cremei.

Se freaca galbenusurile cu zahar, dupa gust, se adauga apoi budinca de vanilie si incet 400 ml lapte. Daca vreti sa aveti un gust mai pronuntat de vanilie, acuma se mai poate adauga esenta de vanilie sau vanilina. Se pune la fiert, si cand s-a ingrosat budinca se ia de pe foc. Se lasa la racit dupa care se amesteca cu untul. Se foloseste mixerul pentru o mai buna alifiere. . Se trece apoi la asamblarea prajiturii.

Se pune in tava folie de plastic si apoi, peste ea se pune prima foaie. Se toarna crema de vanilie si se pune deasupra, zmeura. Se pune a doua foaie si se acopera prajitura cu folia de plastic. Se da la frigider pentru cateva ore. Se decoreaza cu sirop de zmeura, sau se poate imbraca in crema de vanilie si se poate orna cu zmeura, sau se poate imbraca in frisca. Depinde de imaginatia si gustul fiec

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale