Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Ingrediente

  • Foi de albusuri cu nuca:
  • 14 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 28 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 350 - 400 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • Crema de lapte:
  • 1,25 l lapte
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 250 g unt
  • Decor:
  • 200 g ciocolata cu lapte + 2-3 linguri de apa sau lapte
  • 100 g nuca macinata
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Pregatirea foilor:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o spatula de silicon, de sus in jos. Se incorporeaza si nuca macinata, la fel de usor. Din acest aluat se vor coace patru foi, intinzandu-le pe rand intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Pregatirea cremei:


Laptele, zaharul, esenta de vanilie si faina cernuta se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adauga apoi untul taiat bucatele. Se pune cratita la foc si se amesteca totul cu un tel, continuu, pana cand crema se ingroasa.


Asamblarea prajiturii:


Se pune o foaie de blat in tava (dupa ce s-a indepartat hartia de copt) se pune crema fierbinte peste ea, se adauga a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie (care se pune cu dosul in sus pentru ca este cat de cat dreapta pe acea parte). Se topeste ciocolata cu lapte (se pot adauga 2-3 linguri de apa sau lapte peste ea pentru a se topi mai usor) si se toarna peste prajitura. Aceasta se orneaza cu nuca macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata
1
Carte de bucate

Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata

Bruschetele cu rosii și busuioc sunt o gustare delicioasa și proaspata, perfecta pentru zilele de vara. Realizate cu felii...

Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata
Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke
2
Mancaruri cu carne

Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke

Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Rulada cu Spanac si Crema de Branza
5
Aperitive

Rulada cu Spanac si Crema de Branza

Rulada cu Spanac si Crema de Branza
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce