Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare

Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura Fanta este un desert vesel si perfect pentru a fi savurat în zilele calduroase de vara sau pentru a aduce o nota de prospetime si bucurie in orice ocazie festiva.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare

Ingrediente

  • blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina de grau
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri mari de cacao
  • crema:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 200 gr unt, grasime 85%
  • 300 gr smantana, grasime 30%.
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie.
  • glazura:
  • 800 ml suc fanta de portocale
  • 4 l zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare

Se mixeaza ouale la robot, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o pasta densa.

Se amesteca faina de grau cu cacaua, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este cop; se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.

Crema:

Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.

Glazura:

Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece.

Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele, la fel de delicioase: prajitura cu Nutella si nuca prajita, prajitura Kinder Bueno, sau amandine

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Peste cu telina si sos de portocale
3
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Crumble de mere
Bucataras.RO

Crumble de mere

foarte bun si racoritor :)

Crumble de mere
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala