Prajitura "gelee-cherry"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura "gelee-cherry"

Ingrediente

  • blat;
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cu ulei
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • crema;
  • 400 ml smantana
  • 250 g branza de vaci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un pliculet gelatina
  • 200 g zahar pudra
  • 400 g cirese coapte
  • jeleul;
  • 400 ml sirop de cirese
  • 2 pliculete de tort-gelee

Mod de preparare

1. Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare, cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste, apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul si la urma se incorporeaza faina. Se coace blatul timp de 20 minute, la foc potrivit in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt. Dupa ce s-a copt, se desface blatul de hartie si se taie pe jumatatate, in 2 bucati egale ca dimensiuni.
2. Cireselor spalate li se indeparteaza samburii apoi se fierb 15 minute la foc domol cu cca. 200 g zahar un pharel de apa (cca. 100 ml). Dupa ce au fiert se strecoara fructele de sirop.
3. Crema se prepara amestecand bine smantana cu branzica de vaci, cu zaharul vanilat si zaharul pudra apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie.
Se monteaza prajitura intr-o forma de dimensiunea blaturilor sau ne ajutam de o forma reglabila asezand primul blat apoi se toarna crema de branza, se presara deasupra, pe toata suprafata ciresele scurse bine de sirop, se vine cu a 2 a bucata de blat deasupra, se insiropeaza usor cu sirop de cirese. Se toarna deasupra jeleul preparat din siropul ramas de la ciresele fierte amestecat si fiert cu tort-gelee-ul. Inainte de a turna jeleul cald se monteaza deasupra prajiturii cirese cu codita, ai caror samburi au fost indepartati. Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie in forma dorita
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale