Prajitura Negresa cu Nuca si Silvoita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Negresa cu Nuca si Silvoita

Ingrediente

  • 1,5 cana apa
  • un praf de sare
  • 1 cana Green Sugar (se poate inlocui cu zahar tos) 1/2 cana ulei
  • 2 cani pline cu varf de faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 3-4 lg silvoita
  • 1 cana nuca

Mod de preparare

Intr-un vas se pune apa, praful de sare si Green Sugar-ul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga silvoita si nuca taiata grosier. Se amesteca apoi se toarna esenta de rom si uleiul.
Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste amestecul lichid si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute (sa treaca testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se macina 2 lg de Green sugar pentru a obtine pudra si se presara deasupra peste prajitura. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!
Se presara deasupra cu zahar pudra vanilat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Desert prajitura Tosca
Bucataras.RO

Desert prajitura Tosca

Prin intermediul site-urilor culinare am cunoscut o doamna de la Amman Camelia- cu care m-am imprietenit. Cand am vizitat-o...

Desert prajitura Tosca
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala