Prajitura pe tigaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar,
  • 7 linguri lapte
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (poate fi si praf de copt sau amoniac alimentar - cu acesta din urma creste mai bine) stinse cu doua linguri de otet
  • arome(zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala)
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • la alegere: crema de vanilie sau cacao(pregatita dintr-un plic de budinca in conformitate cu indicatiile de pe plic), sau dulceata sau frisca

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate se face un aluat care trebuie sa aiba consistenta celui de taietei. Se imparte aluatul in 8 bucati care se intind subtiri si rotunde si se coc in tigaia unsa cu putin ulei.

Aceste foi se umplu dupa preferinta cu o crema, dulceata sau frisca. Se acopera prajitura in final cu crema sau frisca.
Sfat:
foile se intimd toate o data si apoi se coc (atentie: coptul merge rapid)

Pentru umplut foile se poate folosi si o crema instant.
Se stropesc foile cu un sirop sau cu zeama de la un compot. Peste fiecare strat de crema se pot pune bucatele de fructe din compot. Daca se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe sau ciocolata se obtine o minunatie de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Turtite a la Lubita
Bucataras.RO

Turtite a la Lubita

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

Turtite a la Lubita
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala