Prajitura Rapida cu Dovleac

Complexitate
redusa
Prajitura Rapida cu Dovleac

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -1-1,2 kg dovleac de placinta
  • -130 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -2 lingurite scortisoara
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -1 mana stafide
  • -1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • -zeama de la ½ lamaie
  • -1 mana nuci, taiate grosier
  • -cateva cubulete de mar si / sau gutuie, optional
  • Blat:
  • -150 g faina
  • -150 g gris
  • -150 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 ½ plic praf de copt
  • Altele:
  • -100 g unt / margarina
  • -20 g zahar
  • -250 ml suc de mere / compot, de orice fel
  • -zahar tos / zahar pudra, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Umplutura
Curatati dovleacul de coaja si seminte, apoi dati dovleacul pe razatoarea mare si puneti-l intr-un bol.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, esenta de rom, stafidele, coaja si zeama de lamaie, nucile si optional, cubulete de mar sau gutuie.
Omogenizati si lasati in asteptare pana se topeste zaharul. Intre timp, pregatiti blatul.

Blat
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, grisul, zaharul si zaharul vanilat.
Puneti la topit untul / margarina cu 20 g zahar si lasati pana ce zaharul este topit, amestecand. Turnati imediat compozitia intr-un vas termorezistent / tava.

Presarati uniform deasupra ½ din compozitia cu faina si nivelati-o.
Puneti deasupra umplutura, presati-o bine cu spatula, presarati uniform restul de compozitie cu faina si nivelati din nou.
Turnati deasupra compotul sau sucul de mere.

* Daca nu aveti compot sau suc de mere, puteti folosi un amestec din apa, zahar si zeama de lamaie (lichid sa fie).

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 40-50 min, la 170 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si este frumos rumenita.
Lasati sa se racoreasca putin in tava.

Serviti feliata, presarata cu putin zahar tos sau pudra.
Este la fel de buna, atat calda, cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Paste umplute cu urda si marar
3
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale