Prajitura Sau Rulada cu Mere

Complexitate
redusa
Prajitura Sau Rulada cu Mere

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -4- 6 mere (marime medie)
  • -2 linguri zahar
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra / coaja de lamaie, rasa (optional)
  • Aluat:
  • -4 oua
  • -4 linguri faina
  • -4 linguri zahar
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Umplutura:
Dati pe razatoare merele curatate de coaja si scurgeti-le bine.
Adaugati zaharul, scortisoara / coaja de lamaie (optional) si omogenizati bine.

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindeti uniform intr-un strat, astfel incat sa acopere toata suprafata tavii.

Aluat
Frecati galbenusurile cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este topit.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi incorporati cu grija albusurile batute spuma tare.

Turnati aluatul peste stratul de mere si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.

Poate fi servita:
- sub forma de prajitura: rasturnati pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit. Pudrati cu zahar praf si portionati in cubulete;

- sub forma de rulada: rasturnati pe un servet de bucatarie si indepartati hartia.
Rulati rapid si strans prajitura, cat este fierbinte. Lasati sa se racoreasca invelita in servet. Pudrati cu zahar praf inainte de a fi feliata.

Poate fi servita calduta sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala