Prajitura Somloi - Somloi Galuska

Complexitate
redusa
Prajitura Somloi - Somloi Galuska

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 50 gr nuci macinate
  • 1 lingura cacao
  • 100 ml esenta rom
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2 budingi vanilie
  • 1 l lapte
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr nuca
  • 100 gr stafide
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Preparare Blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima parte punem 50 gr nuca macinata, in a doua parte punem 1 lingura cacao. Se coc separat in aceeasi tava pe hartie de copt.

Preparare crema:
Cele 4 galbenusuri de ou se freaca spuma cu 100 gr zahar si cele 2 budinci. Laptele se infierbanta si se adauga peste compozitia de ou si budinca treptat amestecand apoi se pune la fiert la foc mic pana se ingroase crema. Se imparte si crema in trei parti egale. In prima parte punem 1 plic de zahar vanilat, in a doua parte punem 1 lingura cacao si 50 gr stafide si in a treia parte punem restul de stafide.

Intr-o tava mai adanca asezam cele trei tipuri de blat pe care in prealabil le insiropam bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom si le ungem cu cremele diferite. Se acopera cu folie si se da tava la rece pentru cateva ore. In momentul in care se serveste, cu o lingura se rup "galuste" care se aseaza pe farfurie, se stropeste cu ciocolata topita si deasupra se pune frisca.

Aceasta prajitura nu se taie in forme bine definite, specificul ei fiind forma de galuste (rotunde) rupte cu lingura sau un polonic mai mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Ciorba de perisoare cu varza rosie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala