Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 80 gr unt (80% grasime)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri miere calduta
  • 370-400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Siropul:
  • 400 gr unt (65%grasime)
  • 250 gr zahar
  • 12 linguri lapte
  • 80 gr cacao
  • 3-4 linguri esenta de rom
  • 350 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala.
Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapte, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem bucatele mai lunguiete.
Siropul:
Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaoa si le punem pe foc.
Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaoa sunt bine dizolvate.
Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca.
Trecem fiecare bucatica de prajitura prin sirop, apoi le tavalim prin nuca de cocos.
Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala