Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul intre dulceata caramelizata și prospetimea cremoasa.
Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și cocos este completat armonios de crema de gălbenușuri și glazura de ciocolată într-un contrast spectaculos de culori.
Prajitura Tosca este una dintre rețetele de prăjituri festive, preferate de români. Colorează frumos un platou cu prăjituri, iar gustul este de-a dreptul delicios.
Urmăriți mai jos modul de preparare pas cu pas pentru această minunată rețetă de prăjitură.
Preparăm blatul cu mac pentru prajitura Tosca.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și zahărul vanilinat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
De acum folosim o spatulă în locul mixerului.
Încorporăm în bezea mai întâi macul, amestecând încet de jos în sus cu mișcări circulare. Apoi încorporăm cocosul și la final, făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar lateralele le ungem cu ulei. Întindem compoziția de blat cu mac și cocos în tavă și o nivelăm. Dăm tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește ușor la suprafață.
Cât timp se coace blatul, preparăm crema de gălbenușuri cu aromă de lămâie.
Amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, apoi le diluăm cu puțin lapte. Adăugăm amidonul, omogenizăm compoziția și turnăm restul de lapte.
Fierbem crema de gălbenușuri, amestecând continuu până se îngroașă că o budincă. Stingem focul, adăugăm esența de lămâie, apoi așezăm o folie de prospețime peste ea, la contact și o lăsăm la rece. Când este complet rece, o mixăm adăugând și untul moale, ținut la temperatura camerei.
Asamblăm Prajitura Tosca
Peste blatul de mac cu cocos, răcit, întindem crema de gălbenușuri. Deasupra cremei așezăm cele două tipuri de biscuiți în formă de șah.
Preparăm glazura de ciocolată. Încălzim smântâna până aproape de punctul de fierbere și topim în ea ciocolatele rupte în bucăți. Omogenizăm bine glazura de ciocolată și o întindem fierbinte peste stratul de biscuiți.
Dăm prăjitura la rece până se întărește glazura, apoi o putem porționa și servi alături de cei dragi.
Daca v-a placut reteta noastra de prajitura Tosca, va sugeram sa incercati si varianta de Tosca dietetica, retetele de prajitura cu foi si gem de prune si prajitura cu Nutella si nuca prajita sau prajitura Albinita
Spor la preparat rețeta de prăjitură Tosca și poftă bună la savurat!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAstazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascavalCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii