Puneti stafidele la inmuiat in rom. Tapetati o tava (25x 35 cm) cu hartie de copt, radicand marginile. Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si zaharul pudra, omogenizand bine. Inglobati in branza de vaci zaharul vanilat si stafidele scurse. Repartizati in tava jumatate din untul taiat feliute.
Presarati uniform 1/2 din compozitia cu faina. Urmatorul strat din tava va fi format din amestecul cu branza de vaci, urmat apoi de un strat din smantana. Nivelati. Presarati deasupra cealalta jumatate din compozitia cu faina.
Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati pe rand galbenusurile continuand sa bateti si apoi, treptat, laptele. Turnati peste prajitura. La sfarsit, puneti din loc in loc, feliute de unt din jumatatea ramasa.
Dati la cuptorul incins, pentru 30- 40 min, la 170- 175 grade sau pana este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca pe un gratar, pudrati cu zahar praf (optional) si feliati.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii