Scurgeti bine visinele de zeama.
Amestecati intr-un bol mai mare, cu o lingura de lemn, pana ce aluatul se leaga: faina cernuta, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sarea, oul intreg, uleiul, untul topit si racit.
Framantati apoi acest aluat uleios, dati-i forma de minge, inveliti-l in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 min.
Scoateti aluatul pe masa de lucru infainata, presarati peste el o mana de faina si intindeti-l cu sucitorul infainat intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm.
Taiati in patrate potrivite, presarati-le cu fulgi sau ciocolata rasa si treceti cu sucitorul peste ele ca sa se adanceasca putin in aluat. Asezati pe fiecare patrat cate 4 visine in colturi, acoperiti-le cu aluat, indoind colturile de aluat inspre centru si presati usor sa se lipeasca.
Fixati in mijloc, peste colturile lipite cate o visina.
Asezati-le usor distantate in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti-le pudrate cu zahar praf.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Comentarii