Cartofii sfaramati, biscuitii, nuca,zaharul, esenta de rom si unt cat sa lege compozitia, se amesteca intr-un castron. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din jumatati se pune cacao.
Pe o folie de aluminiu sau o bucata de celofan -marimea si forma unei coli A4- se intinde compozitia alba. Peste aceasta se intinde cea colorata.
Se ruleaza, se aseaza pe platou si se acopera cu glazura pregatita dupa indicatiile de pe plic. Se lasa rece 2-3 ore.
1. Poti inlocui untul cu margarina si ai o prajitura de post.
2. In compozitia colorata poti pune - la alegere: stafide tinute in rom macar o ora, fructe confiate.
3. Pe fiecare felie taiata poti face un mot mare si serios din frisca(vegetala). In varf pui o aschie de ciocolata si o servesti sub forma de tort.
Are gust de castane!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciuRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Comentarii