Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g nuci macinate
  • 250 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1 ou mare
  • 1 lingura cu cacao proaspat cernuta
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri fierte
  • 120 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
  • 120 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1 sticluta cu esenta de vanilie

Mod de preparare

* Nucile macinate se amesteca cu 250 g zahar pudra si cu o lingura cu cacao. Se mixeaza acest amestec cu un ou folosind paletele spiralate pana la obtinerea unui amestec consistent. Compozitia obtinuta se inveleste cu grija in folie din plastic si se pastreaza la frigider pentru 1 ora. Acesta este ”viitorul blat”.

* Untul se mixeaza impreuna cu 120 g zahar pudra, folosind paletele spiralate. Se adauga galbenusurile fierte trecute in prealabil prin sita si esenta de vanilie. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.

* Compozitia pastrata la rece se intinde uniform pe o planseta de lucru cu ajutorul unui sucitor (astfel incat blatul obtinut sa dobandeasca prin modelare forma aproximativ dreptunghiulara iar grosimea acestuia sa fie de aproximativ 0, 7 mm.).

* Crema pregatita anterior se intinde la suprafata blatului cu ajutorul unei spatule pentru bucatarie.
* Se ruleaza cu multa grija blatul apoi se inveleste in folie din plastic. Se pastreaza astfel la rece timp de 3 - 4 ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
3
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
5
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Prajitura cu prune si aluat fraged
Bucataras.RO

Prajitura cu prune si aluat fraged

Este genul de prajitura ce se termina foarte repede pentru ca este tare, tare buna!

Prajitura cu prune si aluat fraged
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala