Blatul:
Se face un blat din ingredientele respective care se coace la foc mic cca 45 min. Se lasa blatul in tava sa se raceasca, toata operatia se face in tava. Dupa care se pune siropul, crema si frisca deasupra, eu am ras si ciocolata. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se taie dupa cum doriti.
Crema:
Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar, pana ce devine ca o crema dupa care se adauga putin lapte caldut, se amesteca cu telul, se pune si faina, iar apoi restul de lapte, se mai bate bine si se pune pe foc. Pe foc se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se ingroasa, crema este gata cand se vede fundul vasului atunci cand mestecam.
Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si zaharul vanilinat.
Aceasta reteta este foarte simpla si rapida. O am de la o prietena care a decedat la 38 ani de cancer"odihnesca-se in pace". Prajitura pe care am facut-o eu acum este putin modificata de cea originala,
pt ca asa imi place mie sa pun cam ce am la indemana.
La reteta originala se face acelasi blat, se insiropeaza cu sirop din zahar si apa, crema de lamaie, frisca si deasupra nuca de cocos.
Va garantez ca ambele retete sunt foarte bune.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii