Sorbetto de Ciocolata Amara si Cirese

Complexitate
redusa
Sorbetto de Ciocolata Amara si Cirese

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata amara
  • 200 gr apa
  • 200 gr cirese fara simburi
  • 1 lingura visinata sau lichior de cirese
  • 1 lingura sau mai multe de sirop de cirese sau visine

Mod de preparare

-puneti ciresele curatate la congelator

-topiti 200 gr de cioco amara si adaugati toata apa dint-o data peste ciocolata cremoasa, ametecati bine si stingeti flacara aragazului. Continuati sa amestecati cu mixerul sau cu telul pina cind se amesteca perfect apa cu ciocolata topita.

- puneti cratita cu amestecul de aa si ciocolata pe un alt vas plin cu cuburi de gheata sau in chiuveta si lasai sa curga apa rece pe linga cratita (atentie sa nu stropiti cu apa in cratita) ,. Amestecati pina cind devine cremoasa (la mine nu s-a intarit, poate nu era ciocolata de foarte buna alitate, poate nu avea destula lecitina ca sa o intareasca).

- puneti crema obtinuta in congelator si asteptati pina se intareste putin

- varsati ciresele congelate peste crema de ciocolata si apa si amestecati bine cu mixerul vertical sau in blender (robot cu cutit)

- adaugati 1 lingura de visinata sau lichior de cirese si 1 lingura de si rop de cirese (sirop dintr-un borcan cu dulceata de cirese **) amestecati bine si varsati intr-n vas special pentru congelator sau chiar intr-o cutie veche de inghetata cu capac (daca vasul vostru nu are capac puneti folie transparenta, e bine sa fie acoperit ca safaca cit mai putine ace de gheata).

- lasati citeva ore la congelator si din cind in cind mai amestecati cu lingura in compozitie.

- cind s-a congelat cit sa puteti sa o taiati cu un cutit introduceti mixerul vertical si mixati sau varsati totul in robot/ blender si mixati, intra aer in compozitie si o face mai "pufoasa" dupa tehnica masinii de inghetata care amestecind mereu nu lasa inghetata sau sorbetto sa devina caramida.

- daca dupa aceasta operatie e prea moale mai lasati putin la congelator si apoi serviti


* am pus visinata
** am pus sirop din borcanul de dulceata de visine

Puteti pune mai multe linguri de sirop daca vreti mai dulce (gustati si mai adaugati daca este cazul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Carpati
2
Dulciuri

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati
Inghetata de caise
3
Dulciuri

Inghetata de caise

Inghetata de caise
Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Crema de Vanilie

Crema de Vanilie
Inghetata de mango si capsuni
5
Dulciuri

Inghetata de mango si capsuni

Inghetata de mango si capsuni
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat