Sufleu de Vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de Vanilie

Ingrediente

  • Pentru compozitie:
  • 2 oua
  • 120 ml de lapte cald
  • 30 gr de zahar
  • 14 gr de unt
  • 10 gr de faina
  • Un praf de sare
  • 2 sticlute de esenta de vanilie
  • Pentru tapetat formele:
  • 30 de gr de unt
  • 30 de gr de zahar
  • Pentru servire:
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Hei! Dupa ce am stat si m-am sucit, invartit si documentat de 100 de ori despre delicatul sufleu mi-am facut in sfarsit curaj sa ma apuc sa fac minunatia. Si ce sa credeti, mi-a iesit din prima, a crescut frumos si a fost si gustos. Asa ca m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta asta simpla de Sufleu de vanilie.

Modalitate de preparare:

Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar.
Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza.
Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compozitia din oala.
Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase.
Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie.
Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine.
Se muta compozitia intr-un bol.

Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza.
Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata.
Compozitia se toarna in vasele ceramice.

Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute.

Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala