Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Ingrediente

  • (forma cu diametrul de 22 cm)
  • blat:
  • 250 g faina
  • 125 g margarina
  • 1 ou+2 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • umplutura:
  • 150 g smantana
  • 100 g branza dulce de vaci
  • 100 g merisoare hidratate in apa
  • 2 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • decor:
  • 5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte
  • 5 linguri de zahar de palmier
  • cca 25 g unt sau ulei
  • 100 g amidon de porumb

Mod de preparare

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu amidonul. Se baga aluatul in celofan si se da la rece cca 30 minute (la frigider)
Se intinde foaia rotunda cu 2 cm mai mare in diametru decat forma de tarta (eu am intins blatul cand era moale, intre 2 bucati de celofan, apoi am bagat la rece).
Se asaza aluatul in forma, se fixeaza uniform ca grosime, apoi se inteapa pe alocuri cu o furculita.
Se taie nectarinele in jumatati, se indeparteaza samburele.

Intr-o tigaie caramelizam zaharul de palmier cu untul, apoi prajim un pic nectarinele, le scoatem in sita si le lasam sa se raceasca.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se obtine o bezea consitenta in care adaugam smantana si branza de vaci. Turnam amestecul peste blatul de tarta, apoi presaram merisoarele hidratate si scurse bine si decoram cu jumatati de nectarine caramelizate. Presaram deasupra un praf de zahar de palmier si dam la cuptorul preincalzit cca. 20 de minute, primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumeneste frumos tarta. Se taie dupa ce s-a racit. Blatul acestei tarte este foarte fraged. Zaharul de palmier se poate inlocui cu zahar brun amestecat cu un praf de scortisoara.
Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Curry de pui - cel mai gustos curry
2
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot

Am tot auzit de acești ardei minunați umpluți cu nucă și ciuperci;) Le-a venit rândul;) Interesanți și buni, dar...

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala