Tarta cu branza si stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branza si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 220 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 3 linguri cu varf de smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cu stafide
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana.
Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie.
Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate.
Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem in frigider.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza faramita cu mana.
Adaugam smantana, ouale, zaharul, coaja rasa de portocale si le amestecam.
La final incorporam esenta de vanilie si stafidele.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire.
Tapetam cu hartie de copt un vas termorezistent (eu am folosit unul cu diamentru de 22 cm), asezam foaia de aluat, presam usor cu degetele si pe peretii vasului.
Punem umplutura o nivelam si taiem surplusul din aluat. Eu din surplus am taiat cateva fasii subtiri, le-am rasucit si le-am asezat peste umplutura.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste si este bine patrunsa.
O scoatem, o lasam sa se racoreasca in vas apoi o pudram cu zahar si servim.
Eu am scos-o calda si s-a crapat putin :D, dar nu conteaza, gustul a fost acelasi ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala