Tarta Trei Ciocolate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta Trei Ciocolate

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr ciocolata alba
  • 6 linguri de zahar
  • 3 lamine de gelatina
  • 1 litru frisca lichida 35% grasime
  • 500ml lapte
  • Blat:
  • 3oua
  • 3linguri de zahar
  • 3linguri de faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Vom face un blat din ingredientele de mai sus sau daca preferati puteti sa folositi unul cumparat. Il vom pune intr-o tava desmontabila in care vom termina de facut tarta (eu am folosit o tava cu diametrul de 26cm)

Amestecam intr-un recipient laptele cu frisca si impartim in 3 portii egale de 500 ml fiecare.
intr-un bol vom pune la inmuiat laminele de gelatina.

Vom pune int-o craticioara cu dublu fund (daca nu aveti pe baie maria) 500 ml din amestecul de lapte cu frisca ciocolata neagra rupta bucatele si 2 linguri de zahar vom mesteca pana incepe sa se topeasca si lasam sa inceapa sa fiarba. Adaugam o lamina de gelatina si mai lasam sa fiarba un minut. Vom rasturna acesta compozitie in tava peste blat.

Punem la frigider si ne punem sa pregatim urmatoarea. 500ml din amestecul de lapte cu frisca, ciocolata cu lapte si 2 linguri de zahar le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata lasam sa inceapa sa fiarba adaugam gelatina si dupa 1 minut retragem de pe foc. Vom turna aceasta compozitie peste cea de ciocolata neagra, dar trebuie sa fim atenti sa nu se raceasca prea mult si nici sa fie calda cand atingem cu degetul trebuie sa fie lipicioasa. Daca se raceste prea mult nu se vor lipi intre ele straturile de ciocolata.

Bagam la frigider si incepem ultimul pas 500 ml de lapte ciocolata alba 2 linguri de zahar amestecam sa se topeasca lasam sa inceapa sa fiarba adaugam gelatina si dupa un minut retragem.

Inaintem sa punem compozitia de ciocolata alba verificam cu degetul si daca ramane lipicios turnam daca nu asteptam un pic. Dupa ce am trecut aceste etape bagam la frigider 12 ore (eu o las peste noapte) si dupa aceea vom demonta tava si ne va ramane tarta pentru servit.

O putem decora cu ciocolata rasa sau bilute de ciocolata sau o putem lasa asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Prajitura rasturnata cu mere
Bucataras.RO

Prajitura rasturnata cu mere

Stiu ca la ora asta nu mai e nimeni prin zona dar maine dimineata, cine doreste.... poate servi la cafea....

Prajitura rasturnata cu mere
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.