Tarta Trei Ciocolate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta Trei Ciocolate

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr ciocolata alba
  • 6 linguri de zahar
  • 3 lamine de gelatina
  • 1 litru frisca lichida 35% grasime
  • 500ml lapte
  • Blat:
  • 3oua
  • 3linguri de zahar
  • 3linguri de faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Vom face un blat din ingredientele de mai sus sau daca preferati puteti sa folositi unul cumparat. Il vom pune intr-o tava desmontabila in care vom termina de facut tarta (eu am folosit o tava cu diametrul de 26cm)

Amestecam intr-un recipient laptele cu frisca si impartim in 3 portii egale de 500 ml fiecare.
intr-un bol vom pune la inmuiat laminele de gelatina.

Vom pune int-o craticioara cu dublu fund (daca nu aveti pe baie maria) 500 ml din amestecul de lapte cu frisca ciocolata neagra rupta bucatele si 2 linguri de zahar vom mesteca pana incepe sa se topeasca si lasam sa inceapa sa fiarba. Adaugam o lamina de gelatina si mai lasam sa fiarba un minut. Vom rasturna acesta compozitie in tava peste blat.

Punem la frigider si ne punem sa pregatim urmatoarea. 500ml din amestecul de lapte cu frisca, ciocolata cu lapte si 2 linguri de zahar le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata lasam sa inceapa sa fiarba adaugam gelatina si dupa 1 minut retragem de pe foc. Vom turna aceasta compozitie peste cea de ciocolata neagra, dar trebuie sa fim atenti sa nu se raceasca prea mult si nici sa fie calda cand atingem cu degetul trebuie sa fie lipicioasa. Daca se raceste prea mult nu se vor lipi intre ele straturile de ciocolata.

Bagam la frigider si incepem ultimul pas 500 ml de lapte ciocolata alba 2 linguri de zahar amestecam sa se topeasca lasam sa inceapa sa fiarba adaugam gelatina si dupa un minut retragem.

Inaintem sa punem compozitia de ciocolata alba verificam cu degetul si daca ramane lipicios turnam daca nu asteptam un pic. Dupa ce am trecut aceste etape bagam la frigider 12 ore (eu o las peste noapte) si dupa aceea vom demonta tava si ne va ramane tarta pentru servit.

O putem decora cu ciocolata rasa sau bilute de ciocolata sau o putem lasa asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale