Blat: Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si incorporam. Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile (28 cm diametrul) si dam la cuptor.
Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Mousse de ciocolata neagra:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam,adaugam cele 30 grame de zahar pudra si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece 20 minute.
Mousse de ciocolata cu lapte:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata cu lapte rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata cu lapte calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata amaruie. Dam la rece 20 minute.
Mousse de ciocolata alba:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete sau data pe razatoare.Adaugam esenta de vanilie, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata alba calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata cu lapte(dar mai oprim putina compozitie pentru imbracarea tortului). Dam la rece tortul, de preferat peste noapte sau macar 6 ore.
Decor:se topeste 150 grame de ciocolata neagra la aburi,o lasam sa se raceasca putin apoi turnam ciocolata peste o banda cu bule de aer(trebuie masurat tortul si banda taiata dupa dimensiunile tortului) si o uniformizam cu cutitul,apoi asteptam sa se intareasca putin pana cand la palpare ciocolata nu se mai lipeste de degete.Crema de mousse de ciocolata alba oprita pentru imbracarea tortului este intinsa pe marginile acestuia pentru ca banda de ciocolata sa se lipeasca de tort),iar urmatorul pas este sa infasuram tortul cu grija si sa il lasam la rece 20 minute,dupa care banda se dezlipeste foarte usor.
Urmatorul pas este ornarea cu frisca,adaugarea de trufe si rulouri umplute cu ciocolata.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat...
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii