Pentru blatul de bezea, mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta, adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu, pana se rumeneste bine si devine crocanta.
Puteti coace un singur blat intr-o tava mai mare sau doua blaturi in aceeasi tava. Eu am copt intr-o tava mai mare si apoi l-am taiat in doua, pentru a obtine doua blaturi de marimea dorita.
Pentru blatul de morcov, mixam albusurile spuma cu praful de sare si apoi cu zaharul. Separat frecam galbenusurile, peste care adaugam untul topit si apoi morcovul ras marunt. Peste galbenusuri, adaugam albusurile spuma, apoi alunele coapte macinate amestecate cu praful de copt. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins, pentru 40-45 de minute.
Pentru crema de vanilie, amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele, amestecand bine cu telul. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroasa, amestecand continuu. Dupa ce se raceste complet, amestecam crema cu 200 g unt moale. Punem untul in crema treptat, amestecand cu telul.
Pentru crema de branza, mixam smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust. Daca este nevoie, adaugam si un plic de intaritor de frisca. Amestecam usor frisca batuta cu crema de branza.
Pentru krantz-ul de alune, caramelizam zaharul, adaugam alunele coapte si repede rasturnam continutul pe o planseta umezita. Maruntim alunele caramelizate, cu ajutorul unui sucitor.
Pentru asamblare, asezam un blat de bezea, crema de vanilie si krantz, blatul de morcov, crema de branza si krantz, ultimul blat de bezea. Imbracam tot tortul in crema de branza. Am pus doua folii de aluminiu peste tort, pentru a imita forma panglicilor care leaga un cadou. Am imbracat tot tortul in krantz, apoi am indepartat folia si, pe fasiile ramase albe, am asezat 3 figurine cadou pe care le-am facut din ciocolata alba topita.
Pentru funda de cadou (care la mine a iesit mai mult un fluturas ) am topit ciocolata alba, peste care am presarat krantz de alune.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii