Mod de preparare pentru blat:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se pune intr-o craticioara la bain marie, ciocolata, untul, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca usor pana se topeste zaharul, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Se mixeaza albusurile cu putina sare, pana cand se obtine o pasta foarte densa.
Se pune cicolata topita intr-un vas putin mai mare si se toarna peste ea albusurile spuma.
Cu o paleta, se incepe a se omogeniza compozitia, amestecand usor de jos in sus si, din cand in cand, se presara faina de grau in ploaie, dupa ce a fost incorporata in ea si praful de copt si se continua amestecarea usor.
Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa o ora. Se inteapa cu o scobitoare pe mijloc, pentru a se verifica daca este copt; daca scobitoarea iese curata, inseamna ca blatul este copt, se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se taie in felii, mie mi-au iesit patru felii.
Mod de preparare pentru frisca:
Se pune la robot smantana, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se obtine o frisca tare, nu exagerati cu mixarea sa nu se faca unt.
Mod de preparare pentru sirop:
Se pune apa la fiert cu zaharul si cand clocoteste, se opreste focul si se toarna esenta, se amesteca si se lasa la rece.
Se pune pe un platou o foaie de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de frisca, felii de banane, bucati de ciocolata si se continua pana cand se termina foile de blat. La ultima foaie, se insiropeaza, se pune toata frisca si se intinde in mod uniform, peste tot tortul, apoi se orneaza dupa gust si preferinta. Sa aveti pofta, dragilor!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Comentarii