Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul dupa care se incorporeaza galbenusurile frecate cu un pic de sare, zaharul vanilat si faina amestecand usor de jos in sus.
Se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, masura 30/35 cm.
Se coace pana este frumos rumenit, in cuptorul meu 30 min la foc mediu.
Se lasa la racit.
Crema:
Intr-o cratita se pun ouale cu zaharul se amesteca bine si se pun la foc mic sau pe baie de aburi pana devine ca o smantana. Se da deoparte se lasa un pic la racorit si se adauga gelatina care a fost inmuiata in 100 ml apa.
Gelatina poate se fie granule sau foi, eu am folosit foi. Se amesteca energic sa se topeasca gelatina. Intre timp se bate bine frisca cu zaharul vanilat. Peste aceasta se adauga piersicile taiate cubulete si crema de oua se amesteca usor de jos in sus sa nu se lasa frisca. Se tapeteaza tava unde am copt blatul cu folie alimentara si se taie blatul in jumatate. Se pune jumatate din blat in tava si se insiropeaza bine (eu am insiropat cu zeama de la compot, precizez ca am avut piersici insiropate). Se pune crema facuta se niveleaza bine, cealalta parte de blat se insiropeaza bine.
Se inchide bine cu folie alimentara si se da la frigider de preferat pana a doua zi.
Se decoreaza cu fructe dupa preferinta peste care se pune gelatina pentru tarte facuta dupa instructiunile de pe plic. Dupa ce s-a racit bine se decoreaza cu frisca batuta dupa imaginatie.
Este un tort bun si racoritor care seamana mult cu diplomatul.
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii