Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici. Se mixeaza apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Se incorporeaza spuma de albusuri cu miscari usoare si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de gade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in trei parti.
Siropul: Se prepara siropul. Apa cu zaharul se amesteca pe foc mic pana se dizolva acesta apoi se adauga coaja rasa de portocale. Se lasa deoparte.
Crema: branza de vaci se mixeaza si se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza bine, se adauga apoi crema de lapte condensat si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza totul bine si se da la rece pana in momentul folosirii.
Asamblare tort: Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza, se unge cu crema de branza, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat si se unge tortul cu restul de branza.
Fulgii de migdale se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se orneaza tortul dupa imaginatie.
Pofta buna!
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii