Tort cu Nuca Umplut cu Frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 200g nuca macinata
  • 200g zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pt sirop:
  • 150 ml rom
  • 150 ml apa
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt umplut si ornat:
  • 1 kg frisca batuta si indulcita

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie. Se bate pana se intareste. Se adauga galbenusurile, se amesteca, se pune nuca macinata si pesmetul si se amesteca usor, se jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, o jumatate de ora.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca putin, in jur de 5 minute, dupa care se rastoarna pe un platou. Dupa ce s-a racit bine, se taie un capac de 2 cm grosime, se scoate apoi miezul, lasand baza si marginea tot de 2 cm.

Se prepara siropul:
-apa, zahar, coaja de lamaie se pun la fiert pt. 2 minute, se ia de pe foc si se adauga romul si zaharul vanilat.

Capacul, baza si marginea blatului se stropesc cu sirop. Miezul se stropeste si el cu sirop, dupa care se taie in cubulete. Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca bine cu miezul, dupa care se umple golul din blat. Se aseaza capacul deasupra si se orneaza cu frisca ramasa.

Se da la frigider pt. 2-3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala