Crema:
Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.
Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.
Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.
La final, adaugati esenta de rom.
Acoperiti crema cu folie alimentara ca sa nu se formeze acea cojita deasupra, apoi lasati sa se raceasca.
Intre timp, puneti nucile intr-o tigaie (nu o ungeti cu nimic) si le prajiti la foc mic, timp de cateva minute. Le lasati la racit.
In alta oala, puneti zaharul (cele 5-6 linguri pentru caramel) si il lasati la caramelizat, pana cand capata culoarea chihlimbarului.
Cand zaharul este topit complet si caramelizat, adaugati nucile si amestecati. Turnati nucile caramelizate pe o bucata de hartie de copt si le lasati la racit.
Asamblare:
Umpleti biscuitii cu crema de ciocolata racita. Formati prima data un turnulet de 4-5 biscuiti cu crema intre ei, apoi rasturnati turnuletul pe platou si continuati sa lipiti biscuitii cu crema. Pentru ca tortul sa aiba aspectul din imagini, biscuitii trebuie sa fie pusi perpendicular pe platou.
Dupa ce terminati de lipit biscuitii, imbracati tortul intr-un strat de crema.
La final, adaugati nucile caramelizate zdrobite.
Eu am pus nucile caramelizate intr-o punga si le-am zdrobit cu sucitorul.
Din toata cantitatea de crema, mie mi-au iesit 2 tortulete. Unul cu aprox. 24 biscuiti, iar celalalt un mini tortulet cu 8 biscuiti.
Il lasati la frigider cateva ore, pentru a se inmuia biscuitii, apoi il taiati.
Aveti grija sa taiati felii oblice, ca sa va iasa aspectul din imagini.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatAndra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un...
Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoarăCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii