Tort de Post cu Capsuni si Ananas

Complexitate
redusa
Tort de Post cu Capsuni si Ananas

Ingrediente

  • Crusta
  • 1 1/4 cana faina alba
  • 1/3 cana ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 4 mandarine (aici eu am pus capsuni 400 gr)
  • 1 cana tofu (am folosit din cea foarte moale pe care am scurs-o bine)
  • 1 varf cutit vanilina
  • 1/2 cana compot ananas fin tocat (am pus 3/4 cana + esenta menta si ananas)
  • 1/4 cana + 2 linguri miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 cana must de struguri albi sau de mere (suc eu am sarit faza asta)
  • 4 linguri amidon
  • putina sare
  • frisca vegetala (adaugat de la mine)
  • capsuni (adaugat de la mine ptr decor)
  • frunze proaspete de menta (adaugat de la mine ptr decor)

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea si in altul mai mic se amesteca uleiul cu apa. Apoi compozitia lichida se toarna peste faina si se amesteca putin sa se formeze aluatul de crusta.
Coca obtinuta, se aseaza intre doua foi de film alimentar si se intinde foaia.

Se masoara cu forma de tarta, apoi se desprinde filmul alimentar de deasupra si se aseaza coca in forma de tarta. Nu folosim de cel de al doilea film alimentar pentru asta. Cand asezam coca in forma, avem grija sa avem folia deasupra ca sa o putem indeparta la sfarsit. Dupa indepartarea filmului alimentar, se apasa bine coca pentru a scoate eventualele bule de aer daca exista. Se inteapa cu furculita si se coace la foc mediu aprox 20-25 de minute. Intre timp se prepara crema.

Branza tofu se scurge, se surge si ananasul din conserva, se toaca marunt. Se pun in blender si se mixeaza foarte bine, tofu, ananasul, zeama de lamaie, cana de miere, vanilina, putina sare, si 2 linguri de amidon. Se pune crema rezultata intr-un vas si se da la foc pana se ingroasa (se amesteca intruna).

Acum este faza peste care eu am sarit. Am sa o trec oricum, in cazul in care cineva doreste sa pregateasca reteta originala. In alt vasa se pune celelalte 2 linguri de amidon, se amesteca cu sucul de struguri/ mere si 2 linguri de miere. Se pune pe foc pentru cateva minute.

Asamblarea tortului.
Peste crusta racita se toarna crema obtinuta, se intinde uniform. Se decoreaza dupa preferinta cu clinisori de mandarine sau alte fructe si se toarna compozitia de amidon cu suc deasupra. Se pune desertul la rece.

Peste crema eu am pus capsunile si am decorat cu frisca vegetala amestecata cu putina esenta de menta,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Nougat glacé cu sos caramel
Bucataras.RO

Nougat glacé cu sos caramel

Pastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au...

Nougat glacé cu sos caramel
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala