Tort Floarea Soarelui cu crema de gris - de post

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort Floarea Soarelui cu crema de gris - de post

Ingrediente

  • Blat (2 foi):
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema de gris:
  • 1 litru de apa
  • 8-10 linguri de zahar(adaugati dupa gust)
  • 200 gr gris
  • 150 gr margarina
  • 5 linguri fulgi nuca de cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • In plus:
  • 1 compot de piersici jumatati
  • 2 linguri nuca maruntita
  • 3 linguri gem de piersici
  • cateva linguri fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu crema:
Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca.
Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine.
Lasam crema deoparte, iar cand s-a racit complet adaugam nuca de cocos si omogenizam.
Blat:
Intr-un bol, amestecam apa, zaharul, uleiul si esenta de rom. Separat, in alt bol, amestecam faina cu cacaua si praful de copt, apoi turnam treptat aceasta compozitie peste compozitia lichida.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (tava mea are diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox 12-15 minute, dar aici depinde si de cuptor. O verificati dupa 12-15 minute, iar daca nu este facuta, o mai lasati cateva minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
La fel procedam si cu al 2-lea blat. Mie mi-au iesit destul de groase blaturile, asa ca daca vreti 3 blaturi si aveti tava la fel (de 22 cm diametru), puteti imparti compozitia in 3 parti egale. Va ajunge cu siguranta si crema pentru 3 blaturi, la mine a mai ramas putin.
Lasam blaturile la racit.
Asamblare:
Pe un platou punem primul blat pe care il insiropam cu compot de piersici (se poate insiropa si cu sirop obtinut din apa+zahar+esenta de rom), adaugam un strat generos de crema, iar apoi acoperim cu al 2-lea blat pe care il insiropam cu compot.
Imbracam tortul cu un strat subtire de crema si fulgi de cocos.
Ornam cu piersicile taiate felii, iar in centru punem gemul amestecat inainte cu nuca maruntita.
Il pastram la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
1
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Placinta cu dovleac
Bucataras.RO

Placinta cu dovleac

O placinta de sezon care mie imi place foarte mult :)

Placinta cu dovleac
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala