Tort in Castron

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru blatul maro:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 250ml lapte
  • 75g zahar
  • 1/2 pachet margarina
  • Pentru decor:
  • 400ml frisca lichida
  • 1 pachet jeleuri colorate

Mod de preparare

Blatul alb:
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si apa, se freaca galbenusurile si se adauga peste albusuri. Se pune faina amestecata cu praful de copt. Se unge cu margarina o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.

Blatul maro:
Se procedeaza la fel ca in cazul blatului alb, singura diferenta este ca la final, odata cu faina si praful de copt, se puine si cacaua.

Crema:
Se pune laptele la fiert, se amesteca budinca cu zaharul si se adauga peste laptele fierbinte. Se amesteca bine pina se ingroasa. Cind s-a racit, se adauga margarina taiata cubulete.

Montarea tortului:
Se taie blaturile de tort pe verticala, se aseaza intr-un castron mai mare alternativ o felie alba de blat, una maro pina se formeaza un strat compact de felii. Deasupra se pune un strat de crema. La fel se procedeaza in continuare pina se termina feliile de blat si crema. A doua zi se rastorna blatul pe un platou

Decor:
Se bate bine frisca cu mixerul, se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu jeleuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura cu Nuca Sumegi
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca Sumegi

Prajitura cu Nuca Sumegi
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale