Tort nins cu cocos si crema de visine

Portii
8
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort nins cu cocos si crema de visine

Ingrediente

  • Pentru blat de tort:
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru crema:
  • 150 g visine
  • 400 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 5g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 30 ml apa rece
  • Crema exterior:
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • Pentru insiropat:
  • 2 lg zahar
  • 60 ml apa
  • Decor:
  • fulgi de nuca de cocos
  • ciocolata alba
  • coacaze

Mod de preparare

Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare. Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva.
Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se mixeaza cateva secunde.Punem uleiul si mixam din nou.
Faina se amesteca cu cocosul,se pune peste albusuri impreuna cu coaja rasa si se amesteca bine.
Se tapeteaza o forma cu hartie de copt (24cm diametru) si se toarna compozitia.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute sau pana cand acesta este gata.
Cand sa copt,se scoate din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca complet,dupa care se taie pe orizontala.

Pentru crema:
Se hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi.
Se mixeaza frisca lichida pana cand aceasta creste in volum si devine aerata.
Visinele se spala bine, se curata de samburi si se pun in robotul de bucatarie pana cand devine o pasta,se amesteca cu frisca mixata.
Se pune si gelatina calduta si se mixeaza cateva minute.

Pentru insiropare:
Se pune zaharul impreuna cu apa la foc mic pentru circa 5 minute,dupa care se lasa sa se raceasca.

Se pune o felie de blat de tort intr-un inel reglabil pentru torturi,se insiropeaza,se pune crema de visine si se da la frigider pentru circa 2 ore.
Punem cealalta felie de blat,se insiropeaza si se da la frigider pentru alte 2 ore.


Crema pentru exterior:

Se mixeaza frisca lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata.

Se scoate tortul din inelul reglabil,se imbraca tortul cu frisca obtinuta,si se acopera peste tot cu fulgi de cocos.
Deasupra se orneaza cu fulgi de cocos,fulgi de ciocolata alba si coacaze.
Se da la rece pentru 2 ore dupa care se poate servii.
Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale