Ceafa/Cotlet de Porc cu Piure de Telina si Piersici

Complexitate
redusa
Ceafa/Cotlet de Porc cu Piure de Telina si Piersici

Ingrediente

  • Marinada:
  • -6 catei de usturoi, pisati
  • -1 lingurita condimente pentru friptura
  • -50 ml sos de soia
  • -50 ml vin rosu sec
  • -4 linguri ketchup, pregatit in casa / din comert
  • -1 lingurita miere
  • Pentru carne:
  • -2- 4 linguri ulei
  • -600 g ceafa / cotlet fara os
  • -1 ceapa mare
  • -1 morcov
  • -½ ardei gras rosu, taiat fideluta
  • Piure:
  • -1 kg radacina de telina
  • -80 g unt
  • -100 ml smantana pentru frisca, neindulcita
  • -compot de caise / piersici
  • Altele:
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Amestecati usturoiul pisat, condimentul pentru friptura, sosul de soia, vinul rosu, ketchup-ul si mierea.

Puneti in marinada ceafa / cotletul de porc, taiat in felii potrivite, avand grija ca marinada sa acopere bine si pe toate fetele carnea.

Acoperiti vasul si dati la frigider pentru o noapte.

A doua zi, prajiti in ulei incins carnea scursa (pastrati marinada) pana ce se rumeneste frumos pe toate partile.

Taiati ceapa in felii mai groase, morcovul in bucati si puneti-le intr-un vas termorezistent.
Transferati deasupra zarzavaturilor carnea prajita si intercalati ardeiul taiat fideluta.
Adaugati putina apa (aprox 200 ml) si cateva linguri din uleiul in care s-a prajit carnea.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50 min, la 180 grade sau pana ce carnea si zarzavatul este facut.
Scoateti carnea si pastrati la cald.

Intre timp, puneti la fiert in apa sarata, telina curatata si taiata cubulete. Strecurati.
Adaugati 40 g unt, smantana pentru frisca si mixati pana devine cremoasa.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Pastrati la cald.

Scurgeti fructele din compot si apoi feliati-le.

Puneti la incins zeama de la compot impreuna cu restul de unt si lasati pe foc pana se reduce la jumatate.

Adaugati marinada si zarzavatul zdrobit de la friptura.

Aduceti la punctul de fierbere si mai lasati inca cateva minute la foc.

Treceti sosul printr-o sita (puteti sari peste aceasta operatiune).

Serviti carnea stropita cu sos, asezata pe un pat de piure de telina, impreuna cu felii de caise / piersici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Zucchini pane cu mousse de gorgonzola
Bucataras.RO

Zucchini pane cu mousse de gorgonzola

Descoperă deliciul crocant al zucchini pane, perfect completat de mousse-ul fin și cremos de gorgonzola. O combinație...

Zucchini pane cu mousse de gorgonzola
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala