Chiftelute Din Carne Tocata in Foi de Napolitane

Complexitate
redusa
Chiftelute Din Carne Tocata in Foi de Napolitane

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -400-600 g carne tocata
  • -2 oua
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -1-2 cartofi dati pe razatoare
  • -usturoi zdrobit, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • In plus:
  • -100-200 g cascaval ras
  • -2 foi de napolitane
  • -2 tuburi de branza topita, a 125 g fiecare
  • Pentru crusta:
  • -2-4 oua, usor batute
  • -pesmet
  • -faina
  • -cascaval ras, optional
  • -ulei pentru prajit
  • -smantana groasa, rece, pentru servit - optional

Mod de preparare

Pregatiti carnea tocata ca pentru chiftele amestecand-o cu oua, cartof, patrunjel, usturoi, sare, piper si omogenizati. Bateti bine cu o lingura de lemn pentru a ingloba cat mai mult aer, astfel compozitia va deveni pufoasa.

Ungeti uniform ambele foi de napolitane cu branza topita, pe partea cu patratelele mici. Puneti amestecul cu carne peste o foaie de napolitana unsa cu branza topita si nivelati. Presarati cascavalul ras si acoperiti cu cealalta foaie de napolitana, asezand-o cu partea unsa peste cascaval.

Presati putin, apoi taiati sub forma de patratele sau dreptunghiuri potrivite, operatie pe care trebuie sa o faceti cat mai repede, altfel napolitana tinde sa se inmoaie si se va taia mai greu.

Treceti-le prin ou, faina, ou, pesmet (optional pesmetul se poate amesteca cu cascaval ras). Pentru o crusta mai consistenta, repetati operatia.

Prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, la foc potrivit pana cand prind o culoare frumoasa, aurie. Scoateti-le pe servetele absorbante.

Serviti-le calde cu/ fara smantana groasa, rece si garnitura dorita.

Sunt la fel de bune si reci sau pot constitui pachelelul de la serviciu sau scoala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
3
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale