Ficat fragezit in lapte cu usturoi

Complexitate
redusa
Ficat fragezit in lapte cu usturoi

Ingrediente

  • Ficat de porc (de vita, vitel )
  • lapte cca 400 ml
  • 4 catei de usturoi
  • sare , piper
  • si ptr garnitura cartofi

Mod de preparare

Se ia o bucata de ficat de porc (la fel de bine se poate folosi si de vitel, vita,..) si lobii ficatului se taie in felii potrivite nici prea groase nici prea subtiri.

Se cresteaza un pic cu un cutit. Intr-un vas zdrobim 3 -4 catei usturoi si punem lapte cca. 300 ml lapte rece si il amestecam cu o lingura bine. Asezam bucatile de ficat in acest amestec si acoperit il lasam la frigider de la o zi la alta.(se poate tine si mai putin cca 3- 4 ore). Daca laptele nu acopera bucatile de ficat se mai poate adauga lapte. In acest fel ficatul se fragezeste si la prajit nu se intareste.

Dupa ce a stat cateva ceasuri bune la fragezit se pune la prajit, pe gratar , sau in tigaia de teflon dar fara sa ungeti sau sa puneti ulei ptr. prajit.

In farfurie bucatile de ficat se sareaza si se pipereaza dupa gust .
Se serveste cu cartofi pai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Briose aperitiv
Bucataras.RO

Briose aperitiv

Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...

Briose aperitiv
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala