In primul rand preparam baitul in care vom lasa carnea la rece pentru cel putin 12 ore (indicat ar fi 24 ore sa fie lasat in acest bait ). Ceapa o taiem rondele subtiri. Intr-un vas punem 4 linguri ulei pe care il vom amesteca cu 1 lingurita boia, 1 lingura sos chili, A½ lingurita sare, 1/2 lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru si 1 lingurita rozmarin. In acest amestec vom adauga ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul pisat si la urma adaugam si carnea taiata cuburi de 3x3cm. Acoperim vasul cu un capac sau cu folie alimentara si il dam la rece dupa cum am mai spus pentru cel putin 12 ore.
A doua zi scoatem carnea de la rece si incepem sa facem pregatirile finale. Curatam dovlecelul si il taiem felii mai grosute, rosiile le taiem rondele (daca aveti rosii chery le puneti intregi), ardeiul gras il portionam si pe el cat si slanina afumata in patrate de cel putin 1 cm grosime. Acum incepem sa tragem pe frigarui ingredientele enumerate mai sus in ce ordine doriti dar, totusi de un lucru sa tineti cont si anume langa fiecare bucati de carne trebuie sa fie neaparat o bucati de slanina afumata. Eu am tras intai carnea, slanina, ardei, ceapa, dovlecel, slanina, rosie si iar carne, dar voi puteti combina in ce ordine doriti cu mica exceptie amintita mai sus.
Frigaruile astfel pregatite se aseaza intr-o tava in care am pus folie de aluminiu, stropim frigaruile cu 4 linguri ulei si adaugam 100 ml apa dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute la foc mare, dupa care descoperim tava si mai lasam la cuptor tava pana frigaruile devin rumene.
Am servit frigaruile cu chiftele de orez.
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii