Se spala fuduliile si se pun intr-un vas cu apa, sare si o lingurita de otet, cca 15 minute.
In timpul acesta se taie ceapa in patru, ardeiul bucați de 2 cm x 2 cm si rosiile in 4-6 buc.
Fuduliile, clatite si zvantate bine, se infing in tepuse, alternand cu ceapa, ardei, rosie.
Frigaruile astfel formate se pot prepara la gratar (exterior), la gril (in cuptor) sau pe plita incinsa.
Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru sau tarhon, dupa gust!
Se pot servi cu diferite garnituri (cartofi natur, cartofi copți...) si
salate de sezon / muraturi/ castraveciori murați sau in otet / de sfecla roșie... dupa gust!
Cui ii place, cu mujdei sau mustar (cu hrean)!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaIata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...
Tort festiv pentru PasteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii