In prima faza pregatim baitul in care vom tine carnea macar 1 ora (bine ar fi daca am avea posibilitatea de a o lasa de pe o zi pe alta). Intr-un vas stoarcem zeama de la lamaie, peste turnam 150 ml vin alb, condimentam cu sare, piper dupa gust apoi mai punem si cateii de usturoi pisati si lingura de patrunjel tocat si foile de dafin. Amestecam totul si asezam feliile de carne nu prea groase dar nici prea subtiri in acest bait. Acoperim vasul bine si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.
Dupa ce am tinut destul carnea in bait, trecem la preparare. Incalzim cele 2 linguri de ulei si bucatile de carne scoase direct din bait le prajim pe ambele parti pana capata o culoare ruginie. Bucatile prajite se scot deoparte intr-o farfurie si pe uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata rondele. Dupa ce ceapa e calita, asezam peste bucatile de carne prajita, adaugam in acest moment si prunele taiate in 4 si peste toate acestea punem zeama de la baitul in care a stat carnea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba asa sub capac la foc mic pana carnea se inmoaie (daca mai e nevoie se mai poate adauga un pic de vin sau apa pana ce carnea e facuta bine ). Dupa ce carnea a fiert si zeama s-a evaporat vom obtine un sos mai gros foarte delicios.
Se serveste cu garnitura de orez si cu sos de branza topita.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateIn general imi place Flammkuchen, iar pentru astazi am ales versiunea Toast, calde sunt atat de bune! Am mancat cu ceapa verde.
Sandwich Flammkuchen-ToastCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii