Friptura Braziliana

Complexitate
redusa
Friptura Braziliana

Ingrediente

  • Ingrediente ptr Friptura :
  • 8 felii de ceafa porc ( eu am folosit pulpa rotunda )
  • 2 buc ceapa
  • 5-6 prune de la compot
  • 50 ml ulei
  • Ingrediente pentru bait :
  • 1 lamaie
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper macinat dupa gust
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 3 catei usturoi pisati
  • 2 frunze dafin

Mod de preparare

In prima faza pregatim baitul in care vom tine carnea macar 1 ora (bine ar fi daca am avea posibilitatea de a o lasa de pe o zi pe alta). Intr-un vas stoarcem zeama de la lamaie, peste turnam 150 ml vin alb, condimentam cu sare, piper dupa gust apoi mai punem si cateii de usturoi pisati si lingura de patrunjel tocat si foile de dafin. Amestecam totul si asezam feliile de carne nu prea groase dar nici prea subtiri in acest bait. Acoperim vasul bine si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Dupa ce am tinut destul carnea in bait, trecem la preparare. Incalzim cele 2 linguri de ulei si bucatile de carne scoase direct din bait le prajim pe ambele parti pana capata o culoare ruginie. Bucatile prajite se scot deoparte intr-o farfurie si pe uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata rondele. Dupa ce ceapa e calita, asezam peste bucatile de carne prajita, adaugam in acest moment si prunele taiate in 4 si peste toate acestea punem zeama de la baitul in care a stat carnea. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba asa sub capac la foc mic pana carnea se inmoaie (daca mai e nevoie se mai poate adauga un pic de vin sau apa pana ce carnea e facuta bine ). Dupa ce carnea a fiert si zeama s-a evaporat vom obtine un sos mai gros foarte delicios.


Se serveste cu garnitura de orez si cu sos de branza topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Eclere
5
Dulciuri

Eclere

Eclere
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale