Friptura de Porc cu Cartofi (Cuptor CH)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Friptura de Porc cu Cartofi (Cuptor CH)

Ingrediente

  • Carne de porc (pulpa, cotlet - preferabil cu os)
  • Usturoi
  • Slaninuta afumata
  • Rosii uscate
  • Orice va trece prin cap pt impanare Cartofi
  • Sare
  • piper
  • Salvie sau rozmarin (ce va place pe cartofi)

Mod de preparare

Crestam partea cu grasime a carnii (romburi sau patratele) atat cat sa incapa fara durere ingredientele cu care vrem sa impanam; ocolim astfel cu strasnicie procesul greoi de impanare si obtinem o forma finala a friturii foarte interesanta.

Saram, piperam bine de tot, pe toate partile si inciziile.
Impanam: primul este usturoiul feliat subtirel apoi tot restul, care va feri ca usturoiul sa fie atins direct la frigere si sa devina amar. Daca nu e grasa carnea, acoperiti crestaturile cu fasioare de slanina afumata (ori bacon).

Curatim cartofii, ii taiem cum dorim dar bucatile sa fie aproximativ de aceeasi marime. Presaram salvie sau rozmarin, saram, le dam un pic de ulei pe fata si-i punem in tava cuptorului.

Deschidem capacul cuptorului, punem o cana de apa in vasul de sticla, asezam grila scunda, pe ea tava cu cartofi si la sfarsit grila inalta pe care asezam carnea.

Setam cuptorul: temp. 250 grade C, timp o ora.

Dupa o jumatate de ora intoarcem carnea si pe partea cealalta.
Dupa o ora, ceasul se opreste, cuptorul clopotzeste si noi il repornim, pt inca o jumatate de ora la 170 grade. Cui ii place carnea medium rare poate sari peste etapa asta.

Economisim f. mult timp - putem face orice - nu tre sa stam pe langa el sa supraveghem mersul lucrurilor; putem sa mai tragem un ochi din cand in cand, dar nu-i musai: el isi vede de treaba fara noi!

Mai sacrificam un picut de timp pt o salata...


Singura mentiune notabila este ca se poate prepara carnea scoasa direct din congelator (cum a fost cazul meu) o sarati bine si se inmoaie suprafata carnii; daca aveti un cutit bun, crestarea e floare la ureche pe langa clasicul mod de impanare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Eclere
5
Dulciuri

Eclere

Eclere
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale