Friptura de Porc si Ciuperci Umplute

Complexitate
redusa
Friptura de Porc si Ciuperci Umplute

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc putin mai grasa
  • 4 linguri ulei de masline
  • vegeta de casa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei mare rosu
  • sare si piper
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa mica
  • cascaval
  • marar 1/4 legatura
  • optional se mai poate adauga
  • cartofi
  • morcovi
  • pastarnac
  • vinete
  • dovlecei
  • gulii

Mod de preparare

Carnea de porc am feliat-o in bucati mai groase, am crestat-o si am umplut cu usturoi. Ardeiul si ceapa mare le-am curatat si le-am feliat. Ciupercile le-am separat de codite, le-am curatat si le-am pus deoparte.
Altceva nu am mai folosit.

Intr-o tava mare, potrivita pentru cuptor, am pus cateva linguri de ulei de masline, am presarat sare si piper precum si vegeta (de casa am folosit eu). Feliile de carne, impanate cu usturoi, le-am tavalit prin uleiul din tava in asa fel incat sa acopar toate partile.

Am aranjat carnea pe mijlocul tavii si am adaugat felii de ceapa, felii de ardei, usturoi (catei intregi) si ciupercle stropite cu sare si piper. Am acoperit cu folie tava si am dat la cuptor pentru o ora. Intre timp am tocat marunt coditele de la ciuperci si ceapa micuta.

Am pus in tigaie cu un strop de ulei de masline si am tinut pe foc pret de cateva minute, apoi am adaugat vreo 4-5 linguri de vin si am lasat pana s-a evaporat tot vinul si apa lasata de ciuperci. Am dres de sare, piper si marar si am dat deoparte.

Cand carnea a fost gata fiarta, am scos tava din cuptor, am scos ardeiul si ceapa din tava, am umplut ciupercile cu compozitia de codite +ceapa si am dat din nou la cuptor (la broil) pentru rumenire. Am stins cuptorul cand a fost carnea rumena, am presarat cascaval peste ciuperci si am pus inapoi in cuptorul stins, dar totusi inca destul de ald ca sa topeasca branza.

Am servit cu cartofi prajiti si mancare scazuta de g.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Varza Calita, de Post

Varza Calita, de Post

Varza Calita, de Post
Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo

Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo

Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Cornulete cu Nuca II
5
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Parteneri
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Culinar.RO

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia