Se pregateste o tigaie. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi usturoiul de curata si se taca si el marunt de tot dupa care decojim si ciupercile, le feliem longitudinal apoi le tocam si pe ele marunt.
In tigaia pregatita punem uleiul (primele 2 linguri) si punem la foc.
Cand este fierbinte adaugam ceapa o caramelizam putin, adaugam ciupecile tocate si o lingura de apa precum si usturoiul tocat. Tinem pe foc pana sant ciupercile facute (aprox 5 -7 minute), dregem de sare si piper, adaugam mustarul, amestecam si mai tinem pe foc un minut. Luam de pe foc, adaugam patrunjelul spalat si maruntit bine, omogenizam si punem deoparte.
Feliile de carne daca sant mai maricele le taiem in jumatate (ele trebuie sa fie batute ca pentru snitel) .
Se pune faina intr-o farfurie si se amesteca cu sare si piper si se tavalesc feliile de carne prin faina. Intre timp uleiul (cele 3 linguri) se incalzeste intr-o tigaie. Carnea se aseaza in uleiul infierbantat si se prajeste pe ambele parti (sa fie rumena).
Se scoate apoi pe un servetel absorbant ca sa scapam de excesul de ulei dupa care se aseaza inr-o tava micuta, putin unsa.
Se pune deasupra din amestecul de ciuperci pe fiecare felie, se pune cate o bucata de cascaval desupra lor in asa fel incat sa acopere bucata de carne si ciupercile si se da la cuptorul preancalzit pentru cateva minute, pana se topeste branzica si ciupercile sant inchise ca intr-un buzunar.
Se serveste cu cartofi piure sau cu o salata de care va place.
Eu am servit doar cu salata de rosii pentru ca deja medalionul are ciuperci si cascaval pe el (da asta sant eu).
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Comentarii