Spalam bine momitele, le crestam pe ambele parti si le impanam cu 1 bucatica slanina afumata si cu 1 bucatica usturoi. Astfel pregatite momitele se vor praji pe un pic de untura incinsa si o vom stropi cu o parte din mujdeiul pregatit in felul urmator.
Restul de usturoi care ramane de la impanat se piseaza si se freaca cu 1 lingurita sare, 1 lingurita boia, si 1 vf de cutit de cimbru si se dilueaza totul cu un pic de apa calduta.
Momitele se sareaza si se servesc cu mamaliguta calda peste care putem razui un pic de cascaval sau telemea si se condimenteaza apoi totul din belsug cu mujdeiul de usturoi ramas.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateNu e mare filozofie in a prepara acest fel de mancare care poate fi servit la pranz, insa bucuria e mare cand vezi ca se...
Rulouri din piept de pui cu carnat si cascavalCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii