Eee, dragii mei, de cand cu caldur anu prea mai gatesc:) Soare, mare, mai nou ne-am luat si un catelus si nu prea mai timp:) dar iata o reteta ce am facut-o inainte si de con curs:)
e o reteta prelucrata dupa alte retete, la baza e bucatariea englezeasca-iara! - si am mai adaptat-o dupa gustul meu.
Avem nevoie de carne de porc -cotlet, poate fi si muschiulet daca e o masa deosebita-mai seaca, fara grasime, cam 1 kg 1, 5 kg, 2 mere dulci acrisoare, cidru, sare, piper, o ceapa, miere, ciuperci pt garnitura, un praf de scortisoara.
Ceapa se taie fin, se pune in tava pt cuptor, deasupra se pun bucatile de carne iar peste merele date pe razatoarea mare, se presara sarea, piperul, ulei de masline sau de care aveti, mierea si scortisoara, se pune si cidru si se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Daca ciupercile sunt mari, le puteti pune si pe ele intregi. Sau faceti cum am facut eu.
Carnea se controleaza din cand in cand, iar cand e gata se pune intr-un vas yenna si se da deaparte. Sosul gros ce ramane se da deoparte i tr-o tigaie/cratita pt redus. In tava se arunca acum ciupercile, ideal e sa raman un pic de lichid, se presara un pic de sare si un pic de ulei si se dau la cuptor.
Ceapa si marul se fierb pana se fac ca o pasta si rezervati la cald. Se monteaza carnea pe farfurie - eventual se incalzeste un pic -, se pune sosul peste si ciupercile langa. Pofta buna!
Pt cei ce nu stiu ce cidrul http: //ro. wikipedia. Org/wiki/Cidru
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii