Pulpa de Mistret la Cuptor

Complexitate
redusa
Pulpa de Mistret la Cuptor

Ingrediente

  • 1 buc pulpa mistret (cca 1 5 kg )
  • 3 linguri mustar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri hrean cu maioneza
  • 3 catei ustuori
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 50 gr rama
  • 50 ml tuica

Mod de preparare

Carnea se spala si se sterge. Intr-un vas amestecam 3 linguri mustar cu 2 linguri miere si 2 linguri hrean cu maioneza ( puteti folosi si hrean cu smantana sau frisca). Cu aceasta compozitie ungem o folie de aluminiu pe care o asezam intr-un vas si punem peste bucata de pulpa sarata. Se unge bine si deasupra carnea cu amesteculsi se presara cu piper macinat. Usturoiul se taie felii, ceapa la fel iar morcovii se tau rondele.

Se pune o parte din legume sub carne, cealalta se presara peste. restul de amestec cu care am uns carnea se toarna deasupra. Se impacheteaza bine in folia de aluminiu si se lasa la rece 12 ore.

A doua zi deschidem folia, turnam peste carne cei 50 ml tuica (poate sa fie un coniac, sau o vodka fina ) si acoperim din nou carnea cu folie si il dam la cuptor.

Dupa aroximativ o ora de copt se scoate si se pun cateva bucatele ( cca 50 gr rama) de rama deasupra carnii, si se da din nou la cuptor. Se mai lasa aproximativ 30 minute sa se prajeasca neacoperit pana se rumeneste deasupra. ( daca doriti sa fie un pic mai acrisor se poate adauga 100 ml vin sec alb).

Se serveste cu pireu de cartofi si cu pasta de usturoi copt al Ioanei merge excelent.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
3
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale