Cartofi cu Crusta

Complexitate
redusa
Cartofi cu Crusta

Ingrediente

  • -5-7 cartofi
  • -7 oua
  • -150- 250 g bacon
  • -150- 200 g cascaval ras
  • -300- 400 ml smantana
  • -sare
  • -piper
  • -vegeta
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • -unt pentru vas

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti.
Separat, fierbeti tare 3 oua, curatati de coaja si taiati cubulete.
Prajiti putin baconul taiat feliute, intr-o tigaie si dati deoparte.

Intr-un bol, omogenizati bine smantana cu 4 oua si condimentati cu sare, piper si vegeta, dupa gust.
Ungeti cu unt un vas termorezistent.

Asezati in straturi succesive cartofii condimentati, dupa gust, ouale, baconul impreuna cu grasimea lasata de acesta la prajire si cascavalul ras, in aceasta ordine.

Turnati deasupra amestecul cu smantana si faceti loc cu o furculita printre restul ingredientelor, sa se patrunda bine, avand grija sa aveti si deasupra un strat de smantana.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru circa 1 ora sau pana ce deasupra prinde o crusta frumos aurita. Serviti cat sunt calzi, presarat cu patrunjel verde, dar sunt la fel de gustosi si reci.
Pot fi serviti ca garnitura sau ca fel principal, alaturi de o salata sau muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Paine umpluta
Bucataras.RO

Paine umpluta

Paine umpluta
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala