Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti.
Separat, fierbeti tare 3 oua, curatati de coaja si taiati cubulete.
Prajiti putin baconul taiat feliute, intr-o tigaie si dati deoparte.
Intr-un bol, omogenizati bine smantana cu 4 oua si condimentati cu sare, piper si vegeta, dupa gust.
Ungeti cu unt un vas termorezistent.
Asezati in straturi succesive cartofii condimentati, dupa gust, ouale, baconul impreuna cu grasimea lasata de acesta la prajire si cascavalul ras, in aceasta ordine.
Turnati deasupra amestecul cu smantana si faceti loc cu o furculita printre restul ingredientelor, sa se patrunda bine, avand grija sa aveti si deasupra un strat de smantana.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru circa 1 ora sau pana ce deasupra prinde o crusta frumos aurita. Serviti cat sunt calzi, presarat cu patrunjel verde, dar sunt la fel de gustosi si reci.
Pot fi serviti ca garnitura sau ca fel principal, alaturi de o salata sau muratura preferata.
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii