Mamaliga cu Bacon si Branza la Cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga cu Bacon si Branza la Cuptor

Ingrediente

  • malai
  • sare
  • branza de vaci
  • telemea
  • cascaval sau mozzarella
  • smantana
  • bacon

Mod de preparare

Cantitati nu am pentru ca se face dupa ochi si dupa preferinta fiecaruia. Unora le place cu mai multa branza, altora cu mai mult bacon (sau chiar deloc).

Se pune la fiert apa in care am pus o bucatica mica de unt si sare. In momentul in care incepe sa fiarba apa, se pune, in ploaie, faina de malai, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se face o mamaliga mai moale. Se pune deoparte.

In timpul in care fierbe apa, se prajeste baconul taiat in bucatele mai mici, se scurge apoi de untura lasata, se rade casul, telemeaua si mozzarella (cascavalul) si se amesteca branza de vaci cu putin unt, smantana si sare. Toate se pun separat in castronase.

Se ia o tava termorezistenta, se pune pe fundul ei cateva feliute de unt, deasupra se pune un strat subtire de mamaliga. Peste el se pune branza de vaci amestecata cu smantana si unt apoi se acopera cu un alt strat de mamaliga. Se pun bucatile de bacon prajite si branzeturile rase, dupa care, se pune al treilea strat de mamaliga. Se niveleaza frumos si se toarna deasupra, un ou amestecat cu smantana ceva mai lichida.

Se da la cuptor la foc mediu pana prinde o crusta maronie.

Se serveste cald sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala