O mamaliga buna se obtine intr-un ceaun. Daca nu aveti (ca mine) atunci puneti apa la fiert, intr-un vas. Cand apa este fierbinte, adaugati sarea si presarati putina faina de malai.
La primele clocote, puneti sub forma de ploaie cate o mana de malai, amestecand continuu cu un facalet sau un tel sub forma de para. Deoarece faina de porumb se ingroasa la fiert, cand vi se pare destul de deasa nu mai adaugati faina, dar continuati sa amestecati mai departe, aducand cu facaletul mamaliga dinspre peretii vasului, spre centru.
Procedati asa pana ce mamaliga este destul de fiarta si ingrosata (aproximativ 15 min) apoi, luati vasul de pe foc. Mamaliga pripita are o consistenta mai moale decat cea fiarta.
Ea se serveste langa ochiuri sau cu branza, smantana, etc.
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii